Te gândești la o plimbare cu vaporul în Delta Dunării? Iată la ce să te aștepți!

Dacă intenționați să vizitați Delta Dunării, ar trebui să fiți pregătiți să vă lăsați învăluiți de frumusețea unui loc de-a dreptul unic în lume.

România are o multitudine de locuri frumoase, iar Delta Dunării se află în fruntea listei. Zona este considerată un paradis pentru iubitorii de natură, care rămâne în mare parte neexplorat de unii turiști. De exemplu, pasionații de păsări ar putea fi de-a fascinați de ceea ce vor găsi aici, iar aici ne referim la unele specii de păsări realmente rare, care includ pelicani, vulturi, lebede, egrete, cormorani, vulturi, gâște. În zonă pot fi văzute nenumărate păsări, unele fiind reperate în diferite luni ale anului.

De asemenea, în deltă sunt specii specifice de păsări în perechi și colonii din martie până în octombrie. Aceste păsări sunt egreta mică, cormoranul pigmeu, rața feruginos, gâsca cu pieptul roșu, ibisul lucios, dalmația și pelicanii albi.

Tururile de observare a păsărilor care îi duc pe turiști prin Deltă sunt numeroase, făcând posibil să se vadă cât mai multe specii. Acestea sunt organizate pe tot parcursul anului, așa că puteți profita din plin de aceste ocazii cu o plimbare cu vaporul în Delta Dunării.

PĂDUREA LETEA DIN DELTA DUNĂRII, FEERIE PENTRU TURIȘTI

Letea este o adevărată „bijuterie naturală” situată pe malurile Delta Dunării, cu mai multe elemente care o fac să iasă în evidență. Pădurea este una dintre cele mai vechi rezervații naturale din România și atrage sute de vizitatori anual. Datorită aspectului său subtropical, veți fi ușor atras de atmosfera sa misterioasă prin intermediul unei plimbări cu vaporul în Delta Dunării.

Răspândită pe 5.000 de hectare, cu 3.000 desemnate ca fiind protejate, este paradisul iubitorilor de natură, fiind plin de dune și copaci înalți care stau alături de alte specii de plante care prosperă în clima locală.

Pădurea găzduiește aproape 2.000 de tipuri de plante care merită explorate printr-o plimbare cu vaporul în Delta Dunării. Unele dintre aceste specii de plante includ tei argintiu, stejar englezesc, frasin și polar alb.

Totodată, Pădurea Letea are și o populație mare de animale sălbatice care include specii de animale, păsări și insecte. Unele dintre speciile cele mai spectaculoase din pădure includ vulturul cu coadă albă, vipera de luncă și mii de rozătoare, bursuci, vulpi și iepuri. Caii sălbatici sunt, de asemenea, o specie populară în Letea, mulți rătăcind în pădure.

Taxa de intrare este de doar 5 lei și se plătește la sosirea în pădure, însă puteți alege și să plătiți prin SMS.

Dacă ești suficient de norocos, vei vedea și caii sălbatici care cutreieră zona. Așadar, dacă vreți să vă plănuiți o plimbare cu vaporul în Delta Dunării, chiar aveți ce vedea, așa că vă puteți lua un card de memorie separat, pentru că veți avea ce să fotografiați.

Leave a Reply