Poti sa vizitezi un oras italian mai putin aglomerat

Daca esti in cautarea unei destinatii ideale pentru un city break, cu siguranta, ai de unde sa alegi, insa uneori poate fi dificil sa te hotarasti asupra uneia dintre variante. Probabil ca Italia reprezinta una dintre optiunile cele mai accesibile, asa ca poate merita sa iei in calcul un city break in orasul Julietei. Verona nu se poate compara cu alte orase italiene in materie de numar de turisti, fiind un loc ideal pentru cei care isi doresc sa evite aglomeratia.

Casa Julietei

Probabil ca cei mai multi oameni care aleg un city break in Verona o fac pentru a descoperi si Casa Julietei, care a devenit faimoasa, bineinteles, dupa tragedia lui Shakespeare. Turistii se intereseaza de locuinta, acesta fiind un mic palat medieval care in ultimul secol a fost amenajat de autoritati. Cu toate ca povestea si personajele sunt fictive, iar Shakespeare nu a fost niciodata in Verona, orasul a devenit un punct important pentru cei care cunosc opera scriitorului britanic.

Arena di Verona

Acesta este unul dintre cele mai mari si mai bine pastrate amfiteatre romane, structura din Verona fiind construita de catre imparatul Diocletian in jurul anului 290 i.H. Totusi, doar patru arcuri din peretele exterior au trecut testul timpului, insa toate scaunele sunt intacte, fiind mai exact 44 de randuri, iar aici pot fi acomodate circa 22000 de persoane. Astfel, in lunile iulie si august aici se organizeaza Festivalul de Muzica Verona, unul dintre cele mai importante evenimente culturale din oras.

Piazza delle Erbe

Piesa cea mai importanta din centrul vechi al orasului este Piazza delle Erbe, fiind chiar una dintre cele mai pitoresti din intreaga tara. Inainte aici era amplasat un important forum roman, iar astazi este organizata saptamanal o piata cu fructe si legume proaspete. Cei care ajung aici nu au cum sa rateze fantana Madonna di Verona, o fantana cu o statuieta din marmura care a fost construita la mijlocul anilor 1300. Atractiile nu se opresc aici, astfel ca nu trebuie ratate Casa Mazzanti, Palazzao Maffei sau Torre del Gardello. Toate sunt vechi de cateva sute de ani si merita descoperite, astfel ca in cenrul vechi trebuie sa iti petreci chiar si cateva zile pentru a vedea principalele atractii.

Duomo di Santa Maria Matricolare

Aceasta catedrala a fost construita in secolul al XII-lea, fiind unul dintre cele mai importante lacasuri de cult din oras si se remarca prin arhitectura sa gotica. In schimb, frumusetea nu se regaseste numai la exterior, intrucat in interior sunt gazduite mai multe colectii importante, printre care si una de icoane vechi.

Alege un city break in orasul Julietei direct de la Fabrica de Vacante si poti sa iti faci bagajele pentru urmatoarea ta calatorie de vis intr-unul dintre cele mai importante puncte ale Italiei.

Leave a Reply