Poti alege de aici un tensiometru bun

In ultima vreme, aparatul de luat tensiunea a devenit o necesitate avand in vedere frecventa cu care boala inimii, hipertensiunea arteriala o intalnim tot mai des, aceasta ducand in timp la invaliditate si deces. Din pacate, un procent tot mai mare din decesele persoanelor cu varsta sub 60 de ani sunt cauzate de hipertensiune in mod direct sau indirect. Pe de alta parte, exista o crestere a procentului care sufera de aceasta boala inclusiv pentru persoanele cu varsta sub 50 de ani.

Si mai grav este faptul ca hipertensiunea nu prezinta aproape nici un simptom, acesta fiind si motivul pentru care foarte multe persoane nu isi masoara tensiunea arteriala. Nestiind ca acestia sufera de aceasta afectiune, ei acuza simptome doar cand apare un motiv de ingrijorare, iar cel mai adesea, simptomele apar in stadiul de maxima urgenta. O pondere a deceselor asociate cu aceasta afectiune se datoreaza lipsei unui tratament adecvat. Din momentul in care pacientii au fost diagnosticati acestia trebuie sa isi masoare tensiunea regulat, sa tina evidenta valorilor si sa monitorizeze orice schimbari apar.

In schimb, daca un pacient isi masoara tensiunea arteriala in mod frecvent isi poate detecta din timp orice situatie de urgenta si astfel poate sa previna orice alte probleme care sunt aferente.

Atat tensiometrele din cabinetele medicale, cat si cele pentru utilizare domestica le permit pacientilor sa isi monitorizeze cu exactitate valorile tensiunii, astfel incat sa apeleze atunci cand trebuie la medic si sa stie cand este cazul de schimbari in stilul lor de viata.

Mai mult decat atat, tensiometrele sunt neinvazive si nedureroase si presupun asezarea unei mansete pneumatice in jurul bratului, aceasta fiind atasata de un dispozitiv de monitorizare a tensiunii.

Stim cu totii, ca sunt unele persoane care se simt incomod atunci cand merg la medic si de aceea, pentru acestia masuratorile facute in ambiantul familial pot oferi mai multa incredere si precizie. Pentru ca valorile sa fie cele reale este foarte important ca mediul ambiental sa fie relaxant si linistitor.

Atunci cand dorim sa achizitionam un aparat de tensiune o intrebare frecventa este, care este cel mai bun aparat de luat tensiunea. Ceea ce este bine de stiut este faptul ca tensiometrele sunt fiabile din punct de vedere medical doar daca sunt sigure si ofera valori exacte. De aceea, atunci cand vom alege un aparat de luat tensiunea este bine sa respectam faptul ca trebuie sa aibe logo-ul CE. Pe de alta parte trebuie sa respectam o alta conditie, magazinul de unde achizitionam aparatul de tensiune. O recomandare in acest sens este ca magazinul sa fie de specialitate si sa puna accent pe calitatea produselor, pentru ca doar acestea vor reflecta valorile exacte.

Pe site-ul www.medaz.ro la categoria de produse veti gasi tensiometru mecanic, electronic si de brat. In functie de optiunea dumneavoastra, orice aparat de luat tensiunea va fi o alegere buna, important este sa facem alegerea in functie de nevoile noastre.

Leave a Reply