De ce este recomandat sistemul de incalzire in pardoseala

Confortul nu trebuie sa lipseasca din nicio locuinta, iar in acest sens avem la dispozitie o multime de dispozitive menite sa ne faca viata mult mai comoda. In acelasi timp, nu au cum sa lipseasca cateva cerinte esentiale, precum incalzirea, caz in care sunt disponibile diferite solutii, pentru toate nevoile. Combinate, cele doua, confortul si incalzirea reprezinta o adevarata necesitate, iar pe scurt totul poate fi rezumat la termostate wireless. Maricon aduce o multime de modele, pentru toate nevoile si ne arata care sunt criteriile cele mai importante de care trebuie sa tinem cont atunci cand facem o alegere.

Un astfel de dispozitiv aduce mai multa libertate in orice locuinta, iar utilizatorii nu mai trebuie sa se deplaseze pana la centrala atunci cand isi doresc sa ajusteze temperatura, ci controller-ul poate fi pastrat in orice incapere se doreste. In schimb, inainte de toate, este important ca acestea sa fie compatibil cu centrala termica, lucru care se poate afla cu usurinta de pe site-urile producatorilor sau din manualul de utilizare. Mai mult, unele dispozitive permit chiar controlarea si incalzirii prin pardoseala.

Diferite tipuri

Pasul urmator este stabilirea unor cerinte si asteptari, pentru ca aceste dispozitive pot fi de mai multe tipuri: fie mai simple, fie mai complexe, cu diferite functii moderne, situatie care, bineinteles, se reflecta si in pret. Totusi, cele mai populare sunt cele programabile intrucat e foarte usor sa se stabileasca temperaturile dorite pentru anumite momente ale zilei, fara a mai fi nevoie nici macar de folosirea termostatului.

Aria de actiune

Acesta este un alt criteriu important de care trebuie sa se tina cont, in special in cazul locuintelor cu suprafete generoase intrucat cele mai multe tipuri de termostate propun o raza de actiune de circa 60 de metri deschisi, adica fara obstacole precum pereti. Cu alte cuvinte, cei care au centrala la subsol, au nevoie de niste dispozitive cu o raza mai larga pentru ca in caz contrar acestea nu vor putea trece de structurile din beton.

Temperatura optima

Si in acest caz exista limite impuse de fiecare producator in parte, motiv pentru care, in functie de nevoi, trebuie sa fie ales termostatul potrivit, majoritatea asigurand valori intre 1 si 35 de grade.

Cele mai utile functii

Maricon propune si cele mai utile functii pe care le poate aduce un termostat wireless, unele fiind de baza, precum ecranul LCD cu iluminare, posibilitatea de stabilire a unor programe, dar si functii anti inghet. Totusi, cele mai avansate modele aduc mai multa libertate clientilor, precum pastrarea informatiilor chiar si dupa epuizarea bateriei, programarea pe diferite zile si ore, fie instalarea mai multor controllere, pentru diferite incaperi ale locuintei, timer, sistem backup si multe altele, astfel ca decizia trebuie sa fie luata avand in vedere toate aspectele. Poti sa te interesezi si de incalzire pardoseala de la Maricon si de fiecare data cand vei apela aici vei avea numai de castigat.

Leave a Reply