Ce simptome te trimit urgent la testare pentru COVID-19

Daca ai febra ridicata si tusesti sec, dar te simti si foarte obosit, ar trebui sa te gandestie serios sa faci un test RT-PCR pentru COVID-19. Sunt cele mai importante simptome, insa alaturi de acestea mai trebuie mentionate si altele precum durerea musculara, uneori chiar si mucus in gat, durere de cap si chiar diaree. Dar in unele cazuri, SARS-CoV-2 s-a manifestat atipic prin rinoree si dureri de gat.

Simptomele servere ale COVID-19

Pentru unii bolnavi, insa simptomele au debutat sever, daca se intampla asa si in cazul tau, atunci este vorba despre o urgenta medicala. Cand ai urmatoarele simptome, va fi, cel mai probabil, nevoie de internare in spital. Asadar, daca prezinti aceste simptome efectueaza un test RT-PCR COVID-19:

  • Tulburari grave de respiratie;
  • Durere toracica si presiune constanta in piept;
  • Stare de confuzie si somnolenta;
  • Semnele unui accident vascular cerebral;
  • Scaderea fortei musculaturii la nivelul membrelor;
  • Buzele sau fata devin albastruie (cianoza).

Daca ai luat contact cu o persoana care a fost diagnosticata cu COVID-19, infectia are o perioada de incubatie de 5-14 zile. Trebuie sa tii cont si de asta atunci cand iti faci testul PCR COVID-19. Asa ca cel mai bine este sa te testezi la 5-7 zile de cand ai intrat in contact cu o persoana infectata cu coronavirus sau imediat daca te simti rau.

La Centrele GRAL Medical poti sa iti faci un test PT-PCR COVID-19 si sa afli rezultatele in nici 24 de la recoltare. Intra pe pagina GRAL Medical si programeaza un test RT-PCR COVID-19 sau trimite un email la [email protected] sau puteti suna la 031 1000 200. Un operator GRAL Medical va va confirma locatia GRAL si ora programarii.

Testarea RT-PCR COVID-19

Clinicile GRAL Medical sunt primele clinici medicale private care au primit certificarea DEKRA pentru implementarea masurilor de siguranta impotriva raspandirii Covid-19. Asa ca nu trebuie sa va faceti griji in privinta masurilor de siguranta, este nevoie doar sa va prezentati pentru recoltarea testului RT-PCR COVID-19 . Cu 4 ore inainte de testarea COVID-19 nu aveti voie sa mancati, dar nici sa consumati guma de mestecat sau tablete mentolate, nici sa va descongestionati caile respiratorii. Aveti voie sa beti apa. 

Testerea COVID-19 este asemeni unui exudat nazofaringian si faringian, un tampon va fi introdus in nari, altul in gat. Totul dureaza cateva secunde, iar pacientul trebuie sa stea cu capul pe spate, pentru ca tamponul va fi rotit de 2-3 ori pentru a preleva cum trebuie proba. Veti aflat rezultatul testului RT-PCR COVID-19 in nici 24 de ore de la recoltare pentru Centrele de testare Covid din Bucuresti,  direct pe telefon, daca aveti instalata aplicatia GRAL.

Rezultatele testarii COVID-19

Daca rezultatul este pozitiv atunci inseamna ca aveti COVID-19. Daca insa este negativ, adica nedetectabil, atunci lipseste infectia cu virusul SARS-CoV-2. Dar mai exista si posibilitatea ca rezultatul testului sa fiefals-negativ. Asta inseamna ca fie s-a recoltat prea devreme in cursul infectiei sau pot exista alte particularitati care tin de proba.

Revenid la rezultatul pozitiv este necesar sa sunati imediat medicul de familie care va va recomanda tratamentul necesar. Medicul va va spune si sa stati in izolare timp de 14 zile, este important pentru limitarea raspandirii visrusului SARS-CoV-2.

Pentru mai multe informatii si programari la GRAL Medical, va rugam, sunati la 031 1000 200 sau ne puteti contacta prin email la [email protected]. De asemenea, puteti lasa un mesaj si pe pagina de Facebook GRAL Medical.

Leave a Reply