Vinul are toate sansele sa fie bautura ta preferata si este usor de inteles de ce. Este parfumat, aromat, cu un gust bun, starneste discutii si poate fi un partener ideal pentru nenumarate activitati. In schimb, pentru a te bucura cu adevarat de un vin, este ideal ca acesta sa fie consumat la temperatura sa recomandata. De unde stim cand si pentru cat timp trebuie sa punem vinul la frigider?
O regula generala de care tin cont multe persoane este aceea ca vinurile albe si rosé se servesc reci, pe cand cel rosu la temperatura camerei. Cei mai multi il pastreaza la rece in frigider pentru cateva ore sau chiar zile, insa cat de recomandat este acest obicei?
Vinul este o bautura speciala care pentru a fi pusa in valoare are nevoie de cele mai bune conditii. Vinurile albe si cele rosé pot fi pastrate la frigider fara probleme, insa nu pentru mai mult de o luna intrucat acestea incep sa oxideze. Orice vin cu dop de pluta oxideaza incet, insa pe masura ce acesta se usuca in frigider din cauza lipsei de umiditate, procesul este mai rapid decat in cazul in care sticla ar fi fost pastrata in afara frigiderului. Daca iti doresti sa pastrezi o sticla de vin la frigider pe termen lung, ideal ar fi dopul acesteia sa fie sintetic intrucat in cazul acestora procesul de oxidare este ceva mai lent.
O regula generala cu privire la modul de pastrare a unei sticle de vin in frigider este aceea ca sticla sa fie culcata pentru ca vinul sa fie in contact permanent cu dopul de pluta. De asemenea, este ideal ca sticla de vin sa nu fie tinuta in capatul frigiderului, unde vibratiile produse de motoarele acestuia sunt mai puternice. Totodata, o sticla de vin desfacuta trebuie pastrata la frigider cu un dop cat mai etans pentru a se evita pe cat de mult posibil contactul cu aerul.
Daca esti in cautarea unor sticle de vin rosé sec pe care sa le incluzi in colectia ta, atunci Crama Budureasca nu te va dezamagi. Rosé din gama Budureasca Premium este un vin foarte apreciat datorita gustului special si prospetimii sale. Acesta se obtine din amestecul perfect intre strugurii de Feteasca Neagra si Shiraz, fiind culesi manual si vinificati prin presare usoara, astfel incat sa fie extrase aromele primare, fara taninuri. Fermentatia are loc la temperaturi scazute pentru a putea obtine aromele fructate pentru care acest vin rosé de calitate este foarte apreciat.
Acesta este un vin cu o culoare stralucitoare, care te cucereste cu aromele sale si gustul de zmeura si capsune. Finalul este unul proaspat si curat, astfel vinul se dovedeste a fi completarea potrivita pentru nenumarate preparate. Nu conteaza daca servesti masa la restaurantul preferat, daca alegi sa o comanzi sau sa gatesti, alaturi de acest vin poti servi salate, fructe de mare, preparate din peste, pui, branzeturi fine si nu numai.
Busuioaca din gama Budureasca Premium este un alt vin care merita incercat. Te seduce prin culoarea sa si prin parfumul de petale de trandafir. Gustul este foarte bine structurat si prezinta un mix inedit intre rodie si capsune, finalul sau incantator fiind dominat de tuse citrice. Se poate servi alaturi de preparate din pui, fructe de mare, branzeturi, salate, fie ca atare, iar pentru a fi pus in valoare este recomandat ca temperatura sa fie intre 7 – 9 grade.
Pe langa acestea, poti sa gasesti o multime de alte sticle de vin rosé sec in magazinul online al Cramei Budureasca.