Pentru gravidele aflate la prima sarcina, toate schimbarile ce guverneaza fiecare saptamana in parte pot fi coplesitoare, reprezentand totodata si un bun motiv pentru a se informa cu privire la rolul si modul in care acestea isi pun amprenta asupra dezvoltarii fatului. Astfel, daca primul trimestru ramane o perioada de acomodare in care viitoarea mama trebuie sa se obisnuiasca nu doar cu gandul ca va aduce pe lume un copil, ci si cu numeroasele schimbari resimtite de corpul sau, al doilea trimestru reprezinta din toate punctele de vedere o perioada de acalmie.
Datorita faptului ca nivelul de energie va reveni la cote inalte, acesta este momentul ideal de a strecura si cateva exercitii usoare in rutina dumnevoastra, deoarece miscarea in toate formele ei contribuie la o stare de bine, ajuta cu durerile articulare din timpul sarcinii si chiar pregateste corpul pentru travaliu. Pentru mai multe date legate de activitatile in cursul sarcinii, Clubul Bebelusilor te informeaza cu cele mai bune articole.
Alimentatia in cel de-al doilea trimestru
Datorita faptului ca si pofta de mancare pare sa isi intre in drepturi, o alimentatie echilibrata este cu atat mai importanta cu cat este bine sa avem in vedere si numarul maxim de kilograme pe care putem sa il luam in sarcina. La fel ca in primele 12 saptamani, restrictia alimentelor ne preparate termic de orice tip continua, motiv pentru care consumarea meselor din surse ce nu pot fi verificate este de evitat. Totodata, desi putine sunt femeile care nu se confrunta cu binecunoscutele pofte pe durata tuturor celor 3 trimestre, este important sa le analizam inclusiv pe acestea si sa nu cadem prada excesului. O atentie deosebita va trebui acordata mai ales in cazul patologiilor caracteristice sarcinii, precum diabetul gestational sau infectiile de tract urinar, care pot fi la randul lor influentate inclusiv de alimentatie.
Obiceiuri sanatoase pe care merita sa le implementezi in al doilea trimestru
Alaturi de monitorizarea atenta a alimentatiei si a greutatii, vizitele lunare la doctor vor trebui sa isi faca loc din rutina, pentru a observa fiecare etapa din dezvoltarea bebelusului. De altfel, odata cu cresterea in dimensiune a burticii, intervalul 13-28 saptamani va fi si cel in care vechile haine nu vor mai reusi sa acomodeze noul dumnevoastra corp. Una dintre cele mai placute experiente se intampla de obicei in jurul pragului de 20 de saptamani, moment in care primele miscari ale micutului sunt percepute de catre mama. Nu in ultimul rand, durerile de incheieturi si de spate precum si picioarele umflate semnaleaza retentia de lichide si prevestesc modificarile structurale ce vor fi resimtite din ce in ce mai des, in scopul acomodarii organismului pentru o nastere naturala. Daca si tu iti doresti sa afli mai multe despre cum decurge acest intreg proces, Clubul Bebelusilor te informeaza din cele mai sigure surse.